Studieprogramma

Een lesdag op YPA bestaat uit de volgende onderdelen:

Bandlessen (instrumentalisten en vocalisten)
In de bandlessen werk je samen met andere studenten aan zelf geschreven muziek en covers. Naast samenspel ontwikkel je hier je performance, creativiteit, sound en attitude.

Production Lab (producers)
Tijdens Production Lab ga je als groep interactief aan het werk binnen je eigen DAW. Je leert artistieke keuzes te maken en wordt geïnspireerd om nieuwe manieren van produceren te ontdekken.

Hoofdvakles
De hoofdvakles is een individuele les van 45 minuten op jouw instrument. Je werkt aan instrumentbeheersing, creativiteit, techniek en het ontdekken en ontwikkelen van je eigen sound en identiteit als popmuzikant of producer.

Theorieles
In de theorielessen train je je gehoor (solfège) en leer je hoe de muziek die je zo graag maakt eigenlijk in elkaar steekt. Ritmes, akkoorden, toonladders en trappenschema’s komen allemaal aan bod. Deze lessen zijn erop gericht om je meer inzicht te geven in hoe muziek werkt, zodat je wat je hoort beter naar je instrument kunt vertalen en kan overbrengen aan je medemuzikanten.

Ik voel mij zo ontzettend thuis op de Young Pop Academy, daarbij leer ik echt van alles van de meest bewonderenswaardige mensen! Kortom, ik vind dit echt helemaal geweldig.
Mila Roosendaal, zang/bas

Les en feedback op maat

Het jaar is opgesplitst in drie periodes. Elke periode wordt afgesloten met een optreden in een van de zalen van het conservatorium of in een andere concertzaal in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld Cinetol of de Q-Factory.

Aan het eind van elke periode is er ook een evaluatiemoment waarop je feedback krijgt op je voortgang. Dat gebeurt volgens het zogeheten A-MACK-systeem. A-MACK meet jouw leerproces en -resultaten aan de hand van vijf pijlers: Attitude, Motoriek, Auditief, Creativiteit en Kennis. Daarmee kunnen we jou een lesprogramma op maat aanbieden met ruimte voor doorgroeimogelijkheden en volop uitdagingen.

Je kunt meerdere jaren les volgen aan de YPA.

Delen