Aanmelding, toelating en inschrijving

Toelatingsprocedure 
Om lessen aan de Young Pop Academy te volgen, moet je een toelatingprocedure doorlopen. De toelatingsprocedure verloopt als volgt: 

 • Je meldt je aan via het aanmeldformulier op de website. In dit aanmeldingsformulier vragen we je om twee performancevideo’s en een motivatiebrief te uploaden. De video’s mogen zowel covers als eigen nummers zijn. Dit is tevens de aanmelding voor de auditie. De deadline voor aanmelden is 5 april 2024.*
 • Op basis van deze video’s kun je worden geselecteerd voor de YPA Oriëntatiedag op 20 april 2024.
 • Op basis van wat de docenten van je hebben gezien en gehoord tijdens de YPA Oriëntatiedag kun je worden uitgenodigd voor de auditie in mei/juni 2024.

* Let op: er is nog plek voor bassisten en producers! Speel je bas of ben je geïnteresseerd in productie? Meld je dan alsnog aan, de inschrijving voor deze vakken is nog open. 

YPA Oriëntatiedag  
Als op basis van je video’s en motivatiebrief blijkt dat je niveau en motivatie voldoende zijn, word je geselecteerd om mee te doen aan de YPA Oriëntatiedag. Op deze dag kun je samenspelen met de docenten en met een band. Zo kunnen de docenten jouw niveau inschatten, je feedback en advies geven over de auditie en met je overleggen wat een goed moment is om met YPA te beginnen. Deze dag is een uitstekende gelegenheid om de sfeer van de Young Pop Academy te proeven.  

Auditie  
Als op de YPA Oriëntatiedag blijkt dat je niveau goed genoeg is om auditie te doen, word je uitgenodigd voor de audities. Op de YPA Oriëntatiedag bespreken we met jou hoe we de auditie zodanig op maat kunnen maken dat jij je op een vrije manier van je beste kant kunt laten zien. Je kunt auditie doen met je eigen band, in je eentje, met een backingtrack of met de begeleidingsband (bestaande uit studenten of alumni van de bacheloropleiding Pop). 

  De YPA is een plek waar je zowel in je muzikaliteit en creativiteit enorme stappen maakt. Iedere student heeft echt zijn eigen stijl waardoor er originele stukken ontstaan tijdens de bandcoaching. Ik maak er met veel plezier muziek elke zaterdag.
  Janne Meijer, zang

  Tijdens de auditie speel je twee nummers. Dat kunnen covers zijn, maar eigen ideeën en arrangementen zijn welkom en ook als je eigen nummers nog niet af zijn, wordt het laten horen van een aanzet tot een zelfgeschreven song op prijs gesteld. Een selectiecommissie van YPA-docenten toetst je op een aantal punten, zoals creativiteit, techniek en gehoor. De gehoortest bestaat uit het nazingen van noten, toonladders, intervallen en korte melodieën.  

  Tijdens de oriëntatiedag en de audities krijg je de gelegenheid speelervaring op te doen, kennis te maken met YPA-leerlingen en feedback te krijgen van vakdocenten. Wie alle drie de stappen met succes doorloopt, wordt toegelaten tot de Young Pop Academy. 

  Cursusgeld
  Klik hier voor informatie over het cursusgeld van de Young Pop Academy (informatie is vindbaar onder 'Overige tarieven').

  • De Young Pop Academy is geen hbo-opleiding, maar een cursus. Leerlingen hebben dus geen recht op studiefinanciering.
  • In uitzonderlijke gevallen kan het Conservatorium van Amsterdam bemiddelen bij het verkrijgen van een studietoelage voor de Young Pop Academy.
  Delen