Young Pop Academy

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, speel je pop, schrijf je zelf nummers en wil je je creativiteit verder ontwikkelen? Dan is de Young Pop Academy (YPA) de plek voor jou! Op de YPA leer je je instrument op hoog niveau beheersen en ontwikkel je je als performer en songwriter met een eigen stijl, sound en visie. Ook voor dj's is er een uitdagend lesprogramma.

De Young Pop Academy (YPA) is een nieuw studieprogramma voor popmusici in de middelbare-schoolleeftijd. Op de YPA kun je je in een inspirerende omgeving voorbereiden op een eventuele vakopleiding op het gebied van (pop)muziek. Iedere zaterdag krijg je bandles, hoofdvakles en theorie van de vaste docenten van de YPA. Daarnaast volg je eens in de twee maanden clinics door uiteenlopende gastdocenten uit de beroepspraktijk. Zo maak je kennis met zoveel mogelijk facetten van de popmuziekwereld en krijg je een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het beroep van popmuzikant.

Eigen sound en performance
Het creëren van eigen muziek en samenspelen met andere studenten staat centraal in het lesprogramma. Je gaat op zoek naar je muzikale identiteit: wie ben je als artiest en hoe ziet jouw ontwikkeling eruit? Doordat in de lessen jouw songs en sound veelvuldig geanalyseerd worden, krijg je daar een goed beeld van. Ook kom je in contact met andere stijlen dan die die je van huis uit speelt, waardoor je je muzikale vocabulaire verbreedt.
Popmuziek is constant in ontwikkeling, daarom maak je op de Young Pop Academy kennis met alle mogelijke stijlen: een rijke inspiratiebron voor jou als muzikant! We besteden ook veel aandacht aan performance: hoe presenteer je jezelf op het podium en hoe komt jouw muziek het best tot haar recht?

Op de YPA heb ik veel mensen leren kennen die dezelfde passie voor muziek hebben als ik. Ik vind het heel leuk samen aan nieuwe nummers te werken. Je voelt je vrij om samen te experimenteren, waarbij we veel van elkaar leren en elkaar helpen in het proces.
Alex Verspaandonk, drums

Producers
Ook voor jonge producers biedt YPA een prikkelend lesprogramma. In de individuele productielessen werken we aan de hand van jouw eigen werk aan je productievaardigheden en doe je nieuwe kennis en inzichten op over het bouwen van tracks en het produceren van muziek. Je leert artistieke keuzes te maken en wordt geïnspireerd om nieuwe manieren van produceren te ontdekken. We werken vooral in Ableton en Logic, maar je ook werken in een DAW naar jouw voorkeur.

Tijdens de Production Labs, een interactieve groepsles, ga je samen met je medestudenten en de docent aan de slag met de vele facetten van muziekproductie. Dingen die aan bod komen zijn onder andere, sound design, creativiteit en het bespelen van analoge en digitale synthesizers en drumcomputers. Ook ga je aan de slag met het maken van eigen tracks en het mixen en masteren ervan.

YPA is in september 2022 van start gegaan. Aanmelden voor het studiejaar '23-'24 gaat binnenkort van start. 

Studieleider: Jack Pisters
Programmacoördinator: Tessa Raadman

Delen