Huisvesting

De student is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een kamer. Het conservatorium kan slechts in beperkte mate huisvesting voor studenten regelen of bemiddelen in panden van onder meer Presto en de Stichting Jan Pietersz. Huis.

Kijk op de website van de gemeente Amsterdam voor meer informatie over wonen in Amsterdam.

Speciaal voor muziekstudenten

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten beschikt niet over eigen studentenhuizen, maar studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen wel profiteren van het aanbod van de Stichting Jan Pietersz. Huis, die zich speciaal ten doel stelt om in samenwerking met het CvA geschikte woon- en werkruimte voor muziekstudenten (voorzien van speciale isolatie) te creëren. Alle bachelor- en masterstudenten van het CvA mogen zich aanmelden voor de wachtlijst van Jan Pieterszoon Huis (JPH ).
De inschrijving vindt plaats op het CvA door middel van het invullen van een formulier met je contactgegevens en het overmaken van € 25,-.
Meer informatie over de huizen is te vinden op de website van de Stichting Jan Pietersz. Huis.

JPH heeft ongeveer 350 woningen in haar bestand. De meeste woningen zijn specifiek geschikt gemaakt voor muziekstudenten om thuis te kunnen studeren. Als je bent geregistreerd bij JPH, kom je op de wachtlijst te staan en ontvang je regelmatig mails met beschikbare kamers. Voor de populaire woningen kan de wachttijd oplopen tot twee à drie jaar; voor de minder populaire appartementen is er een gemiddelde wachttijd van 12 maanden. De kosten voor de wachtlijst zijn € 25,- per kalenderjaar.

Woonruimte vinden in Amsterdam is moeilijk. Het is raadzaam zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een kamer. Daarvoor kun je je onder andere inschrijven op Room, ook als je nog geen student bent, maar wel verwacht in Amsterdam te gaan studeren.