Huisvesting

De student is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een kamer. Het conservatorium kan slechts in beperkte mate huisvesting voor studenten regelen of bemiddelen in panden van onder meer Presto en de Stichting Jan Pietersz. Huis.

Kijk op de website van de gemeente Amsterdam voor meer informatie over wonen in Amsterdam.

Speciaal voor muziekstudenten

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten beschikt niet over eigen studentenhuizen, maar studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen wel profiteren van het aanbod van de Stichting Jan Pietersz. Huis, die zich speciaal ten doel stelt om geschikte woon- en werkruimte voor muziekstudenten (voorzien van speciale isolatie) te creëren. Alle bachelor- en masterstudenten van het CvA mogen zich aanmelden voor de wachtlijst nadat ze het collegegeld hebben betaald.

Met ingang van september 2015 is het mogelijk voor nieuwe studenten in de bachelor- en masteropleiding om zich in te schrijven op de wachtlijst van Jan Pieterszoon Huis (JPH). Deze organisatie verzorgt in samenwerking met het CvA huisvesting voor CvA-studenten. JPH heeft ongeveer 450 woningen in haar bestand. De meeste woningen zijn specifiek voor muziekstudenten geschikt gemaakt.

Als je bent geregistreerd bij JPH, kom je op de wachtlijst te staan en ontvang je regelmatig de mails met beschikbare kamers. Voor de populaire woningen kan de wachttijd oplopen tot twee à drie jaar; voor de minder populaire appartementen is er soms geen wachttijd. De kosten voor de wachtlijst zijn € 25,- per kalenderjaar.