Zou je graag aan het Conservatorium van Amsterdam willen studeren? Wil je je optimaal voorbereiden op je instrument, of werken aan theorie en solfège voor je toelating? Naast het reguliere aanbod van het conservatorium bieden we nog meer: een contractstudie jazz voor jong talent, workshopseries of pre-bachelor-cursussen via CvA Online. Dompel je voor enkele weken of maanden onder in de lessen van onze gerenommeerde docenten!

Contractstudie Jazz voor jong talent

Naast het bestaande lesaanbod van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam hebben wij een speciaal aanbod aan contractonderwijs voor jonge talenten. Ben je scholier of student en heb je interesse in een studie aan het Conservatorium van Amsterdam? Dan heb je nu een uitstekende kans om alvast lessen te volgen bij onze gerenommeerde docenten.

Hoe werkt het?
Ben je scholier of student en heb je interesse in een studie aan het Conservatorium van Amsterdam? Met de contractstudie Jazz voor jong talent kun je kiezen uit theorie & gehoortraining, jazzensemble, hoofdvak, of een combinatie van deze vakken.
* Wil je toelating doen voor de bacheloropleiding of voor het Junior Jazz College, maar moet je theorie en solfège nog flink opgeschroefd worden? Dan kun je de Theorie & Gehoortrainingmodule volgen.
* Wil je in een band spelen met andere aspirant-studenten van het conservatorium, dan kun je kiezen voor een contractstudie jazzensemble op het conservatorium.
* Speel je al in meerdere bands, maar wil je je optimaal voorbereiden op het toelatingsexamen voor je instrument? Dan kun je je aanmelden voor individuele hoofdvaklessen bij een van onze contractstudie-hoofdvakdocenten.

Extra's
Niet alleen helpen deze vakken je je zo goed mogelijk voor te bereiden op het conservatoriumtraject, ze bieden je ook de kans je muzikale netwerk te vergroten. Denk daarbij aan de volgende activiteiten: gratis openbare masterclasses, concerten, jamsessies met studenten van het Junior Jazz College of het bachelorprogramma en Q&A’s met CvA-studenten en -docenten.

Praktische informatie
* Lesperiode: 9 februari t/m 13 april 2019. De lessen vinden plaats op zaterdag.
* Theorie- en ensemblelessen: minimaal vier, maximaal acht studenten per groep.
* Theorie- en ensemblelessen duren 75 minuten.
* Hoofdvaklessen worden aangeboden als individuele lessen en duren 50 minuten.

Aanmelden
Om het niveau te kunnen waarborgen loopt de aanmelding voor zowel de contractstudie als de workshopseries via een selectie. Stuur vóór 28 januari een mail naar contractstudie.jazz@ahk.nl met daarin:

* de lessen die je wilt volgen
* je leeftijd
* een korte motivatie of muzikaal CV
* een link naar een registratie van een concert, voorspeelavond of zelf opgenomen muziekvideo waarop jij duidelijk hoorbaar bent.

Het 9-lessenpakket start op 9 februari 2019
Theorie & solfège 9 lessen à 75 minuten in groepsverband
Ensemble * 9 lessen à 75 minuten in groepsverband
Hoofdvak 9 lessen à 50 minuten privé

* de ensemblelessen vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen

Neem voor informatie over het cursusgeld contact op met Maartje Meijer.

Pre-bachelor-cursussen via CvA Online

Sinds 2017 biedt het Conservatorium van Amsterdam online pre-bachelor-cursussen. Zo zijn er online lespakketten beschikbaar voor ieder hoofdvak en voorbereidende online lessen voor de theorie & solfége-toelatingstest van het conservatorium. Deze cursussen zijn ontwikkeld door docenten van het CvA en bieden een gestructureerd curriculum waarin je feedback krijgt en je je eerste contacten legt op het CvA. Dit kan in de vorm van een één-, twee- of driejaarsprogramma met een wekelijks les, of kortere thematische modules van vijf, tien of vijftien weken.

Kijk op www.cvaonline.nl om een indruk te krijgen van ons aanbod, of neem contact op met Yaniv Nachum.