Het Conservatorium van Amsterdam biedt onderdak aan:

Fancy Fiddlers
Dit jeugdige strijkersensemble bestaat uit viool-en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. Iedere zaterdag wordt intensief kamermuziek gestudeerd in verschillende bezettingen Het programma van de Fancy Fiddlers vindt plaats op het Conservatorium van Amsterdam op zaterdag.
Meer informatie: www.fancyfiddlers.nl

Percussion Friends
Als slagwerker moet je veel verschillende instrumenten leren bespelen. Het succesvolle Percussion Friends is de jeugdopleiding voor slagwerkers binnen het Conservatorium van Amsterdam. De Sweelinck Academie werkt samen Percussion Friends voor jonge slagwerkers die willen doorstromen naar de vakopleiding. Het programma van Percussion Friends vindt plaats op het Conservatorium van Amsterdam op zaterdag.
Meer informatie: www.percussionfriends.com

'First of all, thank you for giving me this experience! Playing with the students was wonderful, we had great fun and I think everyone took a little something from this project.'
Santa Vizine, altviolist Concertgebouworkest

De Sweelinck Academie heeft een aantal belangrijke partners:

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het NJSO is een strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Veel leerlingen van de Sweelinck Academie spelen mee in dit orkest. Het NJSO repeteert op vrijdagavond in het Conservatorium van Amsterdam.

Nieuw Vocaal Amsterdam

NVA is een klassieke zangopleiding met als specialisatie opera voor kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar. Docenten van NVA geven de koorlessen bij de Sweelinck Academie. NVA repeteert in het Conservatorium van Amsterdam op vrijdagavond en zaterdag.

Gerrit van der Veen College

Het Gerrit van der Veen College in Amsterdam-Zuid is partnerschool voor het middelbaar onderwijs (havo/vwo) van de Sweelinck Academie. Als leerling krijg je daar een aangepast lesprogramma zodat je voldoende tijd overhoudt voor je muziekstudie.

Koninklijk Concertgebouworkest

Jaarlijks spelen leerlingen van de Sweelinck Academie kamermuziek samen met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na het laatste optreden wordt de Gerda Schunck-Cremers Beurs uitgereikt aan een talentvolle leerling van de Sweelinck Academie.

'Ik was onder de indruk van het niveau en de professionaliteit van deze jonge mensen.'
Edith van Moergastel, altviolist Concertgebouworkest
Het Concertgebouw

Ieder jaar geven leerlingen van de Sweelinck Academie een lunchconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Muziekgebouw aan ’t IJ

Leerlingen van de Sweelinck Academie spelen regelmatig in het voorprogramma van de serie Open je Oren!

Gnessin School

Ieder jaar vinden er uitwisselingsprojecten plaats met leerlingen en docenten van de Gnessin School, een speciale muzieksschool in Moskou.

Delen