Het Conservatorium van Amsterdam biedt onderdak aan:

Fancy Fiddlers
De Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek heeft de supervisie over dit jeugdige strijkersensemble dat bestaat uit viool-en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. Iedere zaterdag wordt intensief kamermuziek gestudeerd in verschillende bezettingen Het programma van de Fancy Fiddlers vindt plaats op het Conservatorium van Amsterdam op zaterdag.
Meer informatie: www.fancyfiddlers.nl

Percussion Friends
Als slagwerker moet je veel verschillende instrumenten leren bespelen. Het succesvolle Percussion Friends is de jeugdopleiding voor slagwerkers binnen het Conservatorium van Amsterdam. De Sweelinck Academie werkt samen Percussion Friends voor jonge slagwerkers die willen doorstromen naar de vakopleiding. Het programma van Percussion Friends vindt plaats op het Conservatorium van Amsterdam op zaterdag.
Meer informatie: www.percussionfriends.com

De Sweelinck Academie heeft een aantal belangrijke partners:

Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het NJSO is een strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Veel leerlingen van de Sweelinck Academie spelen mee in dit orkest. Het NJSO repeteert in het Conservatorium van Amsterdam op vrijdagavond.

Nieuw Vocaal Amsterdam
NVA is een klassieke zangopleiding met als specialisatie opera voor kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar. Docenten van NVA geven de koorlessen bij de Sweelinck Academie. NVA repeteert in het Conservatorium van Amsterdam op vrijdagavond en zaterdag.

Gerrit van der Veen college
Het Gerrit van der Veen College in Amsterdam-Zuid is partnerschool voor het middelbaar onderwijs (havo/vwo) van de Sweelinck Academie. Als leerling krijg je daar een aangepast lesprogramma zodat je voldoende tijd overhoudt voor je muziekstudie.

Koninklijk Concertgebouw Orkest
Jaarlijks spelen leerlingen van de Sweelinck Academie kamermuziek samen met leden van het KCO. Na het laatste optreden wordt de Gerda Schunck-Cremers Beurs uitgereikt aan een talentvolle leerling van de Sweelinck Academie.

Het Concertgebouw
Jaarlijks geven leerlingen van de Sweelinck Academie een lunchconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Muziekgebouw aan ’t IJ
Leerlingen van de Sweelinck Academie verzorgen met regelmaat het voorprogramma van de serie Open je Oren!

Gnessin School
Ieder jaar vinden uitwisselingsprojecten plaats met leerlingen en docenten van de Gnessin School, een speciale muzieksschool in Moskou.

Delen