Percussion Friends Chamber Music Academy

Van 19 t/m 26 augustus 2017 vindt in Amsterdam de 12e editie van Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA) plaats. De PFCMA is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Percussion Friends en trekt gemiddeld tussen de 20 en 40 deelnemers aan van over de hele wereld uit landen als Nederland, Chili, Colombia, China, Japan, Polen, BelgiĆ«, Frankrijk, Spanje, Groot-BrittanniĆ«, Finland, Duitsland, Zwitserland, Taiwan, Noorwegen, Mexico, Griekenland, Luxemburg, Rusland en Bulgarije.

Elke dag is er een uitdagend schema met masterclasses, workshops, lezingen en kamermuziek waarin alle aspecten van slagwerk aan bod komen, met daarbovenop een aantal prachtige concerten door topmusici uit de slagwerkwereld en studenten van de PFCMA.

Meer informatie

Zie voor de concerten in deze week de concertagenda

Stichting Percussion Friends heeft als missie 'het opsporen, begeleiden, ontwikkelen en promoten van jong slagwerktalent'. De talentklas van Percussion Friends werkt samen met de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast organiseert PF andere activiteiten, zoals de Chamber Music Academy, en meer. Meer over Percussion Friends

Foto's: Claudia Hansen

Delen