Masterprogramma voor strijkkwartetten

Speciaal voor strijkkwartetten bieden het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartet Academie gezamenlijk een masterprogramma voor strijkkwartet aan, onder de artistieke leiding van Marc Danel, primarius van het Danel Quartet en artistiek leider van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het masterprogramma richt zich geheel op strijkkwartetspel en bestaat uit wekelijkse strijkkwartetlessen door een team van docenten, bestaande uit onder anderen Marc Danel, Stefan Metz, Sven Arne Tepl, Dmitry Ferschtman en Johannes Leertouwer, en masterclasses door internationaal beroemde strijkkwartetspecialisten.
Daarnaast omvat het masterprogramma individuele lessen en een geheel op strijkkwartet gebaseerd programma van onder meer muziekgeschiedenis, muziekanalyse en cultureel ondernemerschap. Het programma is flexibel ingericht en wordt opgesteld in overleg met de leden van het strijkkwartet.

Hokusai Quartet

Beethoven - Strijkkwartet op. 18 no 6 in bes groot

Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname door de toelatingscommissie. Het repertoire voor de video-opname is gelijk aan het repertoire voor het toelatingsexamen. De opname moet voor 1 februari digitaal via het aanmeldingsformulier worden ingestuurd.

Marc Danel artistiek leider
Stefan Metz
Sven Arne Tepl
Dmity Ferschtman
Johannes Leertouwer

Delen