Masterstudie: hoofdvak Pianotrio

Het masterhoofdvak Pianotrio leidt reeds geformeerde pianotrio’s op tot een excellent niveau. Het hoofdvak is gericht op zowel de artistieke, technische  als de zakelijke ontwikkeling van de ensembles en bereidt ze voor op een succesvolle (internationale) carrière. Daarom maakt ook deelname aan concoursen en de voorbereiding daarop deel uit van deze studie. Daarnaast werken de studenten op individuele basis verder aan de ontwikkeling van hun eigen instrumentale en artistieke vaardigheden.

Studenten doen toelating als pianotrio, maar de formule is flexibel: tijdens de studie is samenwerking met andere instrumentalisten en vocalisten mogelijk als het repertoire erom vraagt. Toelatingseisen zijn onder meer een afgeronde bacheloropleiding viool/cello/piano en een potentieel masterniveau van het betreffende ensemble.

De hoofdvaklessen pianotrio worden gegeven door het gerenommeerde Osiris Trio. Internationale specialisten geven daarnaast masterclasses en gastlessen. Tevens kan er een beroep worden gedaan op hoofdvakdocenten die hun sporen op dit gebied hebben verdiend en op specialisten op het terrein van oude en nieuwe muziek, waarbij ook aan de theoretische onderbouwing van het repertoire uitgebreid aandacht wordt besteed. In samenwerking met componisten komt ook het allernieuwste repertoire, de zogenaamde ‘natte inkt’, aan de orde.

In het studieonderdeel ‘ondernemerschap’ komen de zakelijke kanten van het werkveld uitgebreid aanbod. Deze lessen worden gegeven door specialisten uit de kamermuziekpraktijk. Een ander belangrijk onderdeel van de studie is het researchproject, waarin een aan pianotrio gerelateerd onderwerp wordt uitgediept.

Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname door de toelatingscommissie. Het repertoire voor de video-opname is gelijk aan het repertoire voor het toelatingsexamen. De opname moet voor 1 februari digitaal via het aanmeldingsformulier worden ingestuurd.

  • afgeronde bacheloropleiding viool/cello/piano
  • potentieel masterniveau van het betreffende ensemble

Osiris Trio
Peter Brunt viool
Larissa Groeneveld cello
Ellen Corver piano

Delen