Tristano clinic-ensemble o.l.v. Jasper Blom

Lennie Tristano was naast jazzpianist en componist ook een invloedrijk docent, die zijn eigen methode ontwierp voor jazzimprovisatie. Lee Konitz, Warne Marsh, Bill Evans en andere grote jazzmusici studeerden jaren bij Tristano. Zijn invloed is nog steeds duidelijk aanwezig in het spel van Mark Turner en vele anderen. Met zijn methode kan jazzharmonie op een eindeloos aantal manieren benaderd worden.

In deze cursus wordt geluisterd naar zijn muziek, enkele van zijn oefeningen bestudeerd, exemplarische solo’s, die Tristano ook zijn studenten als huiswerk meegaf, getranscribeerd en gestudeerd en natuurlijk worden zijn composities gespeeld, veelal nieuwe thema's op bestaande akkoordverbindingen. Gedurende de cursus speel, bestudeer en analyseer je de muziek van Lennie Tristano en word je geacht zijn compositietechnieken in je eigen composities/arrangementen toe te passen. 

De voorwaarden voor dit ensemble zijn affiniteit met jazz, gevorderd speelniveau en genoeg tijd (één uur per dag) om thema's, oefeningen en transcripties te bestuderen.

Cursusgegevens

docent Jasper Blom
periode 1e of 2e periode, 1,5 lesuur
groepsgrootte 8-10
toetsing aanwezigheid (min 80%) en prestaties tijdens de les en een afsluitend concert/opname
studiepunten 5 voor een periode
code 1MLT
Delen