Studenten ODM en BVO in Upload TV

Studenten van de opleiding Docent muziek voeren op 26 april 2013 samen met studenten van de Academie voor Beeldende Vorming een online performance uit in het VPRO-programma Upload TV. De studenten hebben onder begeleiding van vakdocenten een week lang geëxperimenteerd met iPads, videocamera's en conferentiesoftware.

Upload TV is een interactieve tv-show over de impact van online video en de verhalen achter de YouTube-hits. De VPRO heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevraagd een online performance te maken als afsluiter van de uitzending rond het thema muziek en internet. De studenten hebben een korte performance ontworpen die ingaat op de singer/songwriter-cultuur op internet en die tevens commentaar geeft op allerlei andere vormen van typisch internetgedrag.

De samenwerking tussen beide AHK-opleidingen is een vervolg op het project met sample- en remixkunstenaar Eboman, die in 2012 als Artist in Residence te gast was bij de AHK. De opleidingen werkten toen samen binnen het thema technologie en interdisciplinariteit. Lees meer over het project.

Upload TV: vrijdag 26 april, 21.20 uur op Nederland 3

Delen