Cadeauconcert

door Nieuw Amsterdams Kinderkoor o.l.v. Caro Kindt en kinderkoor Cantemus uit Hongarije o.l.v. Dénes Szábo
Op zondag 21 maart biedt het Nieuw Amsterdams Kinderkoor in samenwerking met het wereldberoemde kinderkoor Cantemus uit Nyiregyháza (Hongarije) het jubilerende conservatorium een feestelijk Cadeauconcert aan. Op het programma staat een breed repertoire voor kinderkoor, met werken van o.a. Kodály, Bárdos en Britten.

Het kinderkoor Cantemus, opgericht in 1975, is onderdeel van de Kodályschool in Nyíregyháza. Het koor treedt op over de hele wereld en won vele prijzen tijdens festivals. De dirigent Dénes Szábo is een veelgevraagd jurylid en workshopleider. Elke twee jaar organiseert Cantemus een internationaal koorfestival waar kinderkoren van over de hele wereld elkaar ontmoeten, samen concerteren en deelnemen aan een wedstrijd. In augustus 2010 neemt het selectiekoor van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor deel aan dit festival.
Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor viert dit weekend zelf ook het eerste jubileum: het koor werd vijf jaar geleden opgericht. Sinds het begin wordt er samengewerkt met het Conservatorium van Amsterdam en repeteren de gevorderde leerlingen van het Intermezzokoor, het Concertkoor en het Selectiekoor elke vrijdag in het conservatorium. Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor verzorgt een zangopleiding voor kinderen van 4-16 jaar. Honderdvijftig leerlingen uit Amsterdam en omgeving krijgen zangles, solfège/muziektheorie, drama en ensemblezang van zes docenten waarvan het merendeel een opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam volgde en kennismaakte met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor via het conservatorium.

zo 21 maart
15.00 uur Bernard Haitinkzaal (concert van één uur zonder pauze). Voorafgaand aan het concert, van 13.15 uur tot 14.15 uur, geeft Dénes Szabo, de dirigent van Cantemus, een workshop over de methodiek die Cantemus tot zo’n succesvol koor heeft gemaakt.
De workshop en het concert zijn gratis toegankelijk op vertoon van AHK-pas; voor bezoekers van buiten het conservatorium is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar via kaartverkoop@nieuwamsterdamskinderkoor.nl.

 

Delen