Edo Righini

Adjunct-directeur
Hoofd Jazz en Pop

Edo Righini is adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop aan het Conservatorium van Amsterdam. Als gitarist speelde hij en maakte hij opnamen met vele bekende artiesten, zoals Dee Dee Bridgewater, Mike Mainieri, Bob Malach, Rick Margitza, Kim Thompson, Dominique di Piazza, Linley Marthe, Terri Lyne Carrington, Mitchel Forman en Amy Winehouse. Hij toerde door heel Europa, waar hij optrad op de meest prestigieuze festivals. Tegelijkertijd werkte hij als arrangeur, gitarist en muzikaal leider samen met verschillende Nederlandse theaterartiesten, waaronder Wende Snijders and Acda en de Munnik.

Van 2003 tot 2015 was Edo Righini docent aan diverse muziekvakopleidingen, zoals het Conservatorium van Maastricht, de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, de Siena Jazz University en het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook werd aangesteld als hoofd Online Learning en Na- en bijscholing.
Edo is tevens werkzaam als bestuurslid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de Stichting Jan Pietersz. Huis, een stichting die 350 betaalbare, geluidsdichte kamers en appartementen biedt aan muziekvakstudenten in Amsterdam.

Website

Delen