Toepassingen van nieuwe muzikale technologie

Francesca Clements krijgt subsidie voor start-up

Het Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft onlangs een subsidie van € 25.000 toegekend aan een start-up van Francesca Clements, alumna van de master Live Electronics (2016).

Francesca heeft tijdens haar masterstudie een methode ontwikkeld om het gebruik van live elektronica en digitale media te integreren in het praktische muziekonderwijs voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Zij hoopt hiermee een brug te slaan tussen hun instrumentale muzieklessen en de technologie die hen in hun dagelijks leven omringt, zoals computers, smartphones, tablets en gamecontrollers. Met haar methode wil Francesca de muzikale nieuwsgierigheid en creatieve verbeelding van kinderen stimuleren en tegelijkertijd muziekleraren handvatten bieden om muziektechnologie vanaf een vroeg stadium in hun lessen te introduceren.

Met de subsidie mag Francesca de komende negen maanden onderzoeken of zij deze methode succesvol op de markt kan brengen. Zij voert dit onderzoek uit met een team van experts, waaronder Jorge Isaac (hoofdvakdocent blokfluit aan het CvA), Marcel Wierckx (geluid-  en videokunstenaar), Jelle Verstraten (componist) en Iris Oltheten (muziekdocent en concertprogrammeur). Het onderzoek wordt uitgevoerd onder auspiciën van het lectoraat Muziek.

Delen