Seminar ‘Taking Responsibility’

7 oktober 2023 - Conservatorium van Amsterdam

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt op het Conservatorium van Amsterdam het seminar ‘Taking Responsibility’ plaats. Centraal in dit seminar staat de vraag ‘Hoe kan het conservatorium bijdragen aan maatschappelijk betrokken muzikant- en docentschap, zowel binnen als buiten de muren van het gebouw?'

Het seminar is een initiatief van studenten en docenten van de master Musical Leadership en het mastervak Music for an Inclusive Society.Binnen een activistische context onderzoeken we hoe studenten, docenten en alumni van het CvA en daarbuiten bijdragen aan initiatieven, discussies en projecten in hun eigen opleiding en werk en in hun (latere) beroepspraktijk. Hoge artistieke waarde en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar kunnen elkaar juist versterken.  

Gastsprekers en workshopleiders zijn Jerry Afriyie, Joanne Smolders en Niek Putman. Elk van hen is op eigen inspirerende wijze, als activist, als artiest of als lid van een community, bezig met dit onderwerp.

zaterdag 7 oktober
10.00-14.00 uur Theaterzaal, Conservatorium van Amsterdam
Deelname is gratis; meld je hier aan 

Delen