Stijn Valentijn Grul wint Keep an Eye Filmscore Award 2024

Stijn Valentijn Grul

Gepubliceerd op

Componist Stijn Valentijn Grul heeft op 26 juni jl. de Keep an Eye Filmscore Award 2024 gewonnen voor de eindexamenfilm Mijn lief kindComponist Pepijn Peeters kreeg een speciale vermelding voor de muziek voor de eindexamenfilm Teken mij een thuisland. Beide componisten studeren met deze werken af aan de master Composing for Film.

Voor de jury is de winnende componist degene die een opvallend diverse score heeft geschreven; van popsongs die expliciet verwijzen naar een periode tot een intelligente sfeerbepalende underscore en een emotioneel strijkkwartet,’ aldus het juryrapport over Stijn Valentijn Grul. ‘Door een intense samenwerking met de regisseur is de muziek in dramaturgie, niveau en balans volledig geïntegreerd in het drama van de film en ondersteunt het zonder ooit op te dringen. We werden diep geraakt door de film en de partituur en bleven achter in diepe stilte.
De jury bestond uit componist Mojan Alaiyeh, sounddesigner Michel Schöppingen componist Bob Zimmerman (voorzitter).

De prijzen werden uitgereikt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in Eye FilmmuseumDe Keep an Eye Filmscore Award, ter beschikking gesteld door de Keep an Eye Foundation, bestaat uit een geldbedrag van € 3.500,- (winnaar) en € 500,- (speciale vermelding) te besteden aan apparatuur en verdere professionele ontwikkeling.

Meer over de master Composing for Film.

Pepijn Peeters

Delen