Jonge talenten in de prijzen op regiofinale PCC

Foto: Majanka Fotografie

Gepubliceerd op

Op de regiofinale West 2 van het Prinses Christina Concours hebben leerlingen van de Sweelinck Academie het weer uitstekend gedaan!

In categorie 1b (12 t/m 14 jaar en studerend aan een vooropleiding/jongtalentklas van een conservatorium) won klarinettist Abel Honée (13) de tweede prijs én de publieksprijs. Abel studeert bij Bart de Kater.

In categorie 2b (15 t/m 19 jaar en studerend aan een vooropleiding/jongtalentklas van een conservatorium) won violiste Anne Bazen (16) de eerste prijs. Daarmee heeft ze zich geplaatst voor de Nationale Halve Finale op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Anne studeert bij Judith van Driel. 

De tweede prijs ging naar Vincent Kalk (16), cello. Vincent is een leerling van Monique Heidema. 

Hoorniste Thyra Buijs (15), leerling van Fokke van Heel, won tenslotte de derde prijs.

Delen