In Memoriam: Rudolf Jansen

Gepubliceerd op

We staan stil bij het overlijden aan van pianist en liedbegeleider Rudolf Jansen. Op 12 februari 2024 is Rudolf Jansen op 84-jarige leeftijd overleden.

Hij begeleidde een groot aantal internationale zangers, onder wie Dietrich Fischer-Dieskau, Elly Ameling, Robert Holl en Christianne Stotijn. In 2017 gaf hij zijn laatste concert, op een aan hem gewijde avond in het Concertgebouw in Amsterdam. In 1998 werd Rudolf benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2017 werd hem de Ridderorde toegekend in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Gedurende zijn carrière was Rudolf Jansen als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij zal worden herinnerd om zijn ongeëvenaarde pianotechniek, zijn vermogen om zijn studenten te inspireren en zijn grenzeloze toewijding aan de kunst van het liedbegeleiden.

Delen