Nederlandse Muziekprijs voor organist Laurens de Man

Gepubliceerd op

Organist Laurens de Man wint dit jaar de Nederlandse Muziekprijs. De prestigieuze prijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toekent aan een musicus die werkzaam is in de klassieke muziek. 

Laurens studeerde piano, orgel en klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam. Vandaag de dag is hij docent bijvak klassiek piano voor jazzpianisten aan het CvA. 

De jury van de Nederlandse Muziekprijs was vol lof over de getalenteerde organist en verklaarde: 'De commissie is onder de indruk van zijn intelligente virtuositeit en zijn persoonlijke, vindingrijke gebruik van kleuren in uitgesproken klankregistraties, in zijn uitvoering van zowel bekend als onbekend repertoire.' 

De prijsuitreiking staat gepland voor 7 maart en wordt gepresenteerd door de vertrekkende Staatssecretaris van Cultuur en Media, Fleur Gräper-van Koolwijk. Tijdens deze bijzondere gelegenheid treedt Laurens de Man zelf op in het Orgelpark in Amsterdam. Het programma omvat onder andere een nieuw concert voor orgel en ensemble, gecomponeerd door Martijn Padding, dat live te beluisteren zal zijn op NPO Klassiek tijdens het Avondconcert.

 

Delen