Wim Henderickx postuum geëerd met titel ‘Maestro Honoris Causa’

Foto: Miel Pieters

Gepubliceerd op

Op 9 november a.s. wordt de in december 2022 overleden componist Wim Henderickx de titel ‘Maestro Honoris Causa’ toegekend. vzw Bolster, een organisatie die het Conservatorium van Antwerpen steunt, eert elk jaar een bijzonder verdienstelijk kunstenaar met deze titel.
Wim Henderickx was hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Antwerpen en een van de belangrijkste componisten van deze tijd.

‘De laureatenlijst van de Maestro’s is bepaald indrukwekkend en Wim past perfect binnen die lange rij,’ aldus voorzitter Cathy Berx. ‘Hoe fijn zou het niet geweest zijn hem die titel bij leven en welzijn te mogen overhandigen. Jammer genoeg heeft het lot er anders over beslist. Met deze postume erkenning brengen we hulde aan een groot componist, een exemplarische docent en bovenal een bijzonder mooie mens.’

De titel wordt uitgereikt tijdens het benefietconcert op 9 november a.s in De Singel in Antwerpen. Meer informatie

Delen