Nederlandse Muziekprijs voor bariton Raoul Steffani

Raoul Steffani ontvangt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu.

Gepubliceerd op

Bariton Raoul Steffani heeft de Nederlandse Muziekprijs gewonnen, als bekroning van een tweejarig studietraject waarin zijn artistieke ontwikkeling centraal stond. ‘Het studietraject van de Nederlandse Muziekprijs gaf me het vertrouwen en de mogelijkheden om als mens en musicus verder te groeien,’ zei Raoul daarover. ‘Na deze feestelijke avond in Muziekgebouw aan ‘t IJ verheug ik me er zeer op deze groei in de volgende fase van mijn carrière door te zetten.’

Voorafgaand aan de uitreiking door staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) gaf Raoul een zelf samengesteld concert met het Asko|Schönberg Ensemble o.l.v. dirigent Ed Spanjaard. Het programma bevatte onder andere de cantate Ich habe genug van Johann Sebastian Bach en orkestliederen van Hans Pfitzner en Alma Mahler-Werfel, waarmee Raoul de veelzijdigheid van zijn stem kon laten horen.

Raoul Steffani, die ook winnaar is van de Dutch Classical Talent Award 2018 en de GrachtenfestivalPrijs 2018 studeerde in 2020 af aan de master zang klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam.

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan een musicus in de klassieke muziek. Eerdere winnaars zijn onder anderen pianisten Thomas Beijer en Hannes Minnaar, blokfluitiste Lucie Horsch, violiste Maria Milstein, percussionist Dominique Vleeshouwers en harpiste Lavinia Meijer, allen oud-studenten van het CvA.

Delen