Maria van Nieukerken hoofdvakdocent koordirectie aan het CvA

Foto: Lou Wolfs

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Maria van Nieukerken als hoofdvakdocent koordirectie. Maria wordt de opvolger van Jos Vermunt, die begin november met pensioen gaat.
‘We zijn erg blij met de komst van Maria,’ zegt Wim Vos, adjunct-directeur en hoofd Klassiek a.i. van het Conservatorium van Amsterdam. ‘Met haar veelzijdigheid, vakkennis en creatieve aanpak is ze een fantastische aanwinst voor het conservatorium en de ideale persoon om verder te bouwen op wat Jos bij het hoofdvak koordirectie tot stand heeft gebracht. We kijken erg uit naar de samenwerking met haar.’

Maria van Nieukerken is dirigent en artistiek leider van het kamerkoor PAdam, Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Met PAdam initieert ze bijzondere producties die uiteenlopen van klassiek repertoire in verfrissende nieuwe settingen tot projecten met heavy-metalbands als Epica. Ook is ze werkzaam als assistent-dirigent en koorleider bij onder andere Collegium Vocale Gent, het Groot Omroepkoor en het Vlaams Radiokoor. Ze trad op in heel Europa met uiteenlopende gezelschappen en werkte met orkesten als Collegium Delft, Florilegium Musicum, Vaasa City Orchestra, International Bigband Rotterdam en Symfonieorkest Rijnmond.

Meer over Maria van Nieukerken

Meer over het hoofdvak koordirectie 

Delen