Conservatorium viert 20 jaar Pop in Melkweg: nieuwe namen bekend!

Gepubliceerd op

Behalve Sue the Night, Nusantara Beat, Josephine Odhil, ZEP en ’Voldemort’, komen donderdag 5 oktober ook de oud-studenten Carceri, Meis, Schoppenheer, Swan, Klankspoor, The Great Communicators en Kitchenette spelen op 20 Jaar Pop in Melkweg!

In 2003 startte het Conservatorium van Amsterdam met de popopleiding. Nu, twintig jaar later, kunnen we met trots vaststellen dat het bestaansrecht van de popafdeling als springplank voor eigenzinnig, creatief en vernieuwend poptalent keer op keer is bewezen. Donderdag 5 oktober wordt dit mooie jubileum gevierd met een groot feest in Melkweg, Amsterdam. Onder andere alumni Sue the Night, Nusantara Beat, Josephine Odhil, ZEP, ’Voldemort’ én een aantal mystery guests komen spelen. Kaarten voor deze feestelijke popavond zijn te verkrijgen via de
Melkweg á € 15,- en studentenkorting € 10,-. De volledige line-up wordt in de komende weken bekendgemaakt.

20 Jaar Pop is 20 jaar Jack Pisters
De musici van de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam brengen verrassende albums uit en timmeren nationaal en internationaal flink aan de weg. Vele alumni groeiden uit tot succesvolle artiesten zoals DeWolff, WIES, Jungle by Night, EUT, Lucas Hamming, Kensington, Jett Rebel, Pitou, Meis, Alamo Race Track, Nusantara Beat en MY BABY. Bands van de popafdeling worden uitgenodigd door festivals als Eurosonic Noorderslag, Pinkpop, Best Kept Secret, Lowlands, Down the Rabbithole, Reeperbahn Festival (D), Glastonbury (UK) en SXSW (USA). Daarnaast treden de popstudenten op bij bands zoals Spinvis, Maan, Kensington, Blaudzun, Goldband, Bløf en Van Dik Hout. Ook worden popstudenten regelmatig bekroond met prijzen en onderscheidingen als de Sena Pop NL Award, de Grote Prijs van Nederland, 3FM Awards, Gouden Kalf, de Amsterdamse Popprijs en Edisons in diverse categorieën. Dit alles is voor een groot deel te danken aan de tomeloze inzet van initiator en coördinator van de popopleiding, docent Jack Pisters en zijn team. Pisters speelt al vanaf jongs aan gitaar en beleefde een carrière die hem onder meer bracht bij Avalon, Mina Caputo, Anouk. Ook is hij componist van vele soundtracks. Pisters is voorzitter van de Sena European Guitar Awards, artistiek leider van Amsterdam Guitar Heaven en adviseert nationale en internationale bands en artiesten op het gebied van sound en productie. 'De afgelopen twintig jaar met de popafdeling was een prachtige reis met een geweldig team binnen dit topinstituut,' aldus Jack Pisters. 'We hebben de opleiding gecreëerd waar ik zelf naar toe had willen gaan! Met ruimte voor alle stijlen, alle soorten muzikanten en met een focus op het creëren van nieuwe muziek. Laten we ambitieus samen verder bouwen.'

Mystery guests
De popafdeling heeft vele succesvolle talenten voortgebracht en een aantal alumni en studenten komen spelen op 20 Jaar Pop, waaronder Sue the Night (indie), ZEP (drums, en veel bas), Nusantara Beat (grooving beats, Indonesian roots), ‘Voldemort’ (H
e who must not be named) en Josephine Odhil (psychedelische dreampop). Bekijk hier de line-up. Als verrassing worden er ook nog een paar Mystery Guests aan het programma toegevoegd. 

Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA)
De popafdeling is de afgelopen decennia aangevuld met een tweejarige master, een jong-talentafdeling (YPA) en in 2018 met een opleiding voor electronic music; de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA). Tijdens deze tweejarige Associate Degree worden studenten opgeleid tot elektronische artiesten en producers. Alumni en docenten zijn te zien in clubs en op festivals zoals Club Basis, de School, Tomorrowland, Thuishaven, Mysteryland en vele andere podia en festivals.

Delen