Succes voor Gregory Ney en Emanuele Pellegrini op Keep an Eye Filmacademie Festival

Gregory Ney

Gepubliceerd op

Gregory Ney heeft op 7 juli jl. de Keep an Eye Filmscore Award gewonnen voor zijn muziek voor de film Merhamet. Emanuele Pellegrini kreeg een eervolle vermelding voor zijn muziek voor the resurrection of a leaf. Gregory en Emanuele studeerden allebei met hun projecten af aan de master Composing for Film van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie. De prijzen werd uitgereikt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in Eye Filmmuseum.

Gregory Ney studeerde compositie/arrangeren jazz in de bacheloropleiding, waar hij arrangementen schreef voor grote namen als Seamus Blake, Alex Sipiagin, Tineke Postma and Humphrey Campbell. Hij vervolgde zijn studie in de master Composing voor Film, waar hij de muziek componeerde voor verschillende korte films. Ook schreef hij muziek voor animatiefilms, commercials en games. Ook is hij saxofonist; hij treedt veelvuldig op met zijn kwartet Saxitude en is te horen op diverse filmscores en albums.

Emanuele Pellegrini studeerde jazzpiano jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelor- en masterdiploma studeerde hij verder in de master Composing for Film, waar hij soundtracks componeerde voor verschillende projecten. Naast zijn activiteiten als componist is hij ook nog steeds actief als podiumartiest. 

Meer over het Keep an Eye Filmacademie Festival 

Meer over Composing for Film

Emanuele Pellegrini

Delen