Alumna Hawijch Elders eerste prijs bij Henri Marteau Internationaal Vioolconcours

Gepubliceerd op

Tijdens de achtste editie van het Henri Marteau International Violin Competition, in Beieren, heeft CvA-alumna Hawijch Elders de eerste prijs gewonnen. Zij ontving een geldprijs van 10.000 euro en zal daarnaast betrokken zijn bij een uitzending met de Bayerischer Rundfunk, een cd-release en diverse concertopdrachten. De jury van 2023 bestond uit Gilbert Varga, Michael Frischenschlager, Erika Geldschletzer, Ilya Kaler, Nam Yun Kim, Natalia Lomeiko, Silvia Marcovici, Kurt SaƟmannshaus, Alexandra Soumm en Ingolf Turbam.

Hawijch studeerde vorig jaar af met een tien aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2021 is zij Artist in Residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ze studeerde bij Ilya Grubert.

Delen