Jonge talenten van het CvA gooien hoge ogen op PCC-West 2

Gepubliceerd op

In de regiofinale West 2 van het Prinses Christina Concours hebben leerlingen van de Sweelinck Academie hoge ogen gegooid.
In categorie 1b (12 t/m 14 jaar en leerling van een jong-talentopleiding of vooropleiding) won Job Honée (14) de eerste prijs en de Monward Consort Prijs. Job studeert piano bij Robert Kulek. De tweede prijs en de Masterclass Prijs gingen naar Jasmijn Calis (12), leerling blokfluit bij Hester Groenleer.

In categorie 2b (12 t/m 14 jaar en leerling van een jong-talentopleiding of vooropleiding) won Thijs Willers (17) de eerste prijs en de Haarlemsche Muziekprijs. Thijs studeert piano bij Mila Baslawskaja. Pippa Schot (17) leerling viool bij Judith van Driel, won de tweede prijs en de Haarlemsche Muziekprijs. Een eervolle vermelding ging naar Anne Bazen (15), die viool studeert bij Wiesje Miedema.
Alle finalisten wonnen ook de PCC Academy Prijs.

Job Honée en Thijs Willers zijn door naar de Nationale Halve Finale op 1 april a.s. in Den Haag.

Delen