Wim Henderickx overleden 

Gepubliceerd op

Diep geschokt en verdrietig zijn we door het bericht dat onze collega Wim Henderickx  (Lier, 1962), hoofdvakdocent Compositie,  gisteren, zondag 18 december, plotseling is overleden.  

Wim was een vooraanstaand componist, een van de belangrijkste van zijn generatie. Zijn muziek werd uitgevoerd door gerenommeerde orkesten, solisten en ensembles en is zowel nationaal als internationaal bekroond. Inspiratie putte hij onder meer uit andere culturen en ook elektronica speelde een grote rol in zijn werk. Dit jaar nog oogstte hij lof met zijn opera De bekeerlinge, gebaseerd op de roman van Stefan Hertmans.  

Wim was als docent ook verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daarnaast was hij hoofddocent van de jaarlijkse SoundMine zomercompositiestage voor jonge componisten bij Musica.
Het opleiden van nieuwe generaties componisten lag hem na aan het hart. Studenten en collega’s aan het Conservatorium van Amsterdam hebben hem ervaren als een bevlogen, inspirerende en energieke docent en collega.

Wij gaan Wim ongelooflijk missen. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit enorme verlies.  

Delen