RAGAZZI wint de Dutch Jazz & Crossover Competition 2022

Gepubliceerd op

RAGAZZI, dat per direct onder de nieuwe naam Woodcraft doorgaat, heeft zaterdagavond in het Bimhuis zowel de prijs voor Beste Band als de Publieksprijs van de Dutch Jazz & Crossover Competition 2022 gewonnen. In de band speelt o.a. cellist Joshua Herwig mee; student bij Mick Stirling en Jeffrey Bruinsma op de Klassieke en Jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens de competitie worden deelnemende bands beoordeeld op de mate van virtuositeit en samenspel, maar wordt er ook gekeken of de band het publiek kan raken, of deze originaliteit bezit en jazz verder stuwt naar vernieuwing. De voorzitter van de vakjury Will Maas motiveerde de keuze voor RAGAZZI als volgt: “Met de voor jazz bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield RAGAZZI zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel.” RAGAZZI wint hiermee een geldprijs van € 8.000 en een tournee langs relevante festivals. Proficiat, RAGAZZI!

 

 

Delen