Marianne Boer overleden

Foto: Govert de Roos

Gepubliceerd op

We ontvingen het trieste bericht dat onze pianodocente en correpetitor Marianne Boer (1968) maandagmiddag, 19 december, is overleden. 

Marianne studeerde in 1992 af bij Jan Wijn aan het (toen nog) Sweelinck Conservatorium. Het was het begin van een veelzijdige, met prijzen bekroonde carrière als soliste en kamermusicus. Regelmatig werkte ze mee aan bijzondere projecten; zo speelde ze in 2012 de wereldpremière van de preludes van de vergeten componist en pianist Mischa Hillesum en was ze editor voor Donemus van de bijbehorende bladmuziek. De AVRO maakte hierover een tv-documentaire.

Sinds 1997 was ze als docent en correpetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, waarvan de laatste acht jaar als hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, het studieprogramma voor jong talent van het CvA. Zelf begonnen als jong talent - ze debuteerde op haar tiende met een pianoconcert van Haydn - gaf ze met veel liefde en enthousiasme les aan onze allerjongste leerlingen, van wie er velen in de prijzen zijn gevallen bij concoursen. 

Wij zullen Marianne enorm missen. Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte in de komende tijd.

Delen