Eerste prijs voor Floris Heijdra op Prinses Christina Compositieconcours

Gepubliceerd op

Floris Heijdra heeft de eerste prijs gewonnen op het Prinses Christina Compositieconcours 2022 in categorie 3 (15 t/m 21 jaar en studerend aan een conservatorium). Floris studeert in het vierde jaar van de bacheloropleiding Compositie.

De jonge componisten kregen de opdracht een stuk van 90 seconden te schrijven over het thema ‘vrijheid’, dat beoordeeld werd door een vakjury bestaande uit Wim Henderickx (voorzitter), Anne-Maartje Lemereis, Trevor Grahl, Karmit Fadael en Guus Janssen. Juryvoorzitter Henderickx: Wat een geweldig enthousiasme van deze jonge componisten en uitvoerders bij deze editie van het Compositieconcours. Het getuigt van een grote fantasie en vakmanschap om in 90 seconden je muzikale ideeën weer te geven!

Delen