Geneco Fair Practice Award 2022 voor Toonzetters

Gepubliceerd op

Toonzetters, een multimediaproject door vierdejaarsstudent Compositie Primo Ish-Hurwitz, won onlangs de Nieuw Geneco Fair Practice Award. Dit is een prijs voor goed opdrachtgeverschap bij nieuwe composities, uitgereikt door de Nederlandse beroepsvereniging voor componisten (Nieuw Geneco). De jury van de Nieuwe Geneco Fair Practice Award noemde Toonzetters een droomproject. “Een voorbeeld van krachtenbundeling tussen makers, producenten en programmeurs. Een manier om jonge makers op een substantiële en duurzame manier in de schijnwerpers te zetten. Fair practice door in te zetten op de toekomst.”

Tijdens zijn tweede jaar bij het CvA startte Primo met Toonzetters. Met dit project wilde hij het geluid van de nieuwste generatie componisten, en de diversiteit ervan, laten horen. Het project combineert nieuwe composities van studenten en alumni van het CvA en KC, met filmportretten van de componisten. De stukken worden uitgevoerd door CvA-studenten en -alumni Shane van Neerden (piano), Ramon van Engelenhoven (piano), Agostinho Sequeira (slagwerk) en Arjan Jongsma (slagwerk). De composities van het project Toonzetters zijn dit najaar te horen tijdens concerten over heel Nederland, en op 26 januari brengen ze een album uit. Meer info over Toonzetters en hun projecten is hier te vinden.

 

 

Delen