Gouden Kalf voor alumna Ella van der Woude

Gepubliceerd op

Vrijdagavond 30 september zijn de Gouden Kalveren 2022 uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Producties en makers van speelfilms, korte films, documentaires, televisiedrama’s en digitale cultuur zijn in 21 verschillende categorieën geëerd. Maar liefst elf van deze grote prijzen werden toegekend aan AHK-alumni, waaronder ook van der Woude Ella een Gouden Kalf kreeg voor Beste Muziek.

In 2010 studeerde Ella af op Zang aan het Pop-departement van het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze een master Composing for Film volgde. Ze heeft inmiddels een behoorlijk aantal filmscores op haar naam staan waaronder die voor Take Me Somewhere Nice van Ena SendijarevicenInstinct, het debuut van Halina Reijn. Haar werk voor Moloch, een film van Nico van den Brink, werd nu bekroond.

Ella is trots op de prijs, die tevens voor de eerste keer wordt uitgereikt aan een vrouw: “I'm very proud of the Moloch crew and everyone who participated in the making of the score. This is the first golden calf going to a woman for Best Music and it's about time! ⚡️ It's been very relieving to see many women awarded for their work this year.

Meer informatie over het project Moloch en Ella’s rol erin vind je op haar website.

Delen