Benjamin Goodson gastdocent koordirectie aan het CvA

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is zeer verheugd over de komst van Benjamin Goodson als gastdocent koordirectie. Benjamin is chef-dirigent van het Groot Omroepkoor en beheerst een zeer breed repertoire, waarbij hij bijzondere aandacht heeft voor 20e- en 21e-eeuwse a cappella-muziek en de historische uitvoeringspraktijk van het 18e-eeuwse oratorium. Daarbij onderzoekt hij nieuwe en grensverleggende manieren om koormuziek voor het voetlicht te brengen, met lovend ontvangen projecten en ensceneringen als gevolg. Zijn brede ervaring, enthousiasme en creativiteit maken hem tot een aanwinst voor het docententeam van de vakgroep Koordirectie. 

Benjamin Goodson staat bekend om de levendigheid, warmte en precisie van zijn uitvoeringen. Naast zijn chef-dirigentschap van het Groot Omroepkoor is hij actief als gastdirigent bij het Rundfunkchor Berlin, het SWR Vokalensemble, het MDR Rundfunkchor Leipzig, het NDR Rundfunkchor Hamburg en Collegium Vocale Gent. Hij heeft opgetreden in gerenommeerde zalen door heel Europa, in de Verenigde Staten, China, Japan en AustraliĆ«. 

Lees meer over Benjamin Goodson

Delen