AEMA-docent Victor Coral over de subgenres van dancemuziek in EditieNL

Gepubliceerd op

Amsterdam staat nog tot 23 oktober in het teken van de elektronische muziekscene: Amsterdam Dance Event (ADE) is ook dit jaar aanwezig op 200 locaties verspreid over de stad. Volgens ADE zelf zijn er momenteel 28 subgenres in de dancemuziek. Dit was gisteravond ook het onderwerp van gesprek bij het RTL4 programma EditieNL. Ze gingen op bezoek bij de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA) van het Conservatorium van Amsterdam, waar DJ, musicoloog en docent Victor Coral uitgevraagd werd over de verschillende genres en de rijke historie van dancemuziek in Amsterdam.

Herbekijk de aflevering, of lees het artikel.

Over AEMA
AEMA biedt een tweejarige opleiding voor elektronische muzikanten die zich verder willen ontwikkelen als producer en DJ. Sinds 2022 bestaat ook AEMA Hybrid, waarbij de AEMA-opleiding grotendeels online kan worden gevolgd. Meer informatie over AEMA.

Delen