Eerste Prijs en Podiumprijs voor Dokwerk Saxophone Quartet bij Kamermuziek Concours Gelre

Gepubliceerd op

Dit jaar vond de tweede editie van het Kamermuziek Concours Gelre plaats. Tijdens de finale op 25 september won Dokwerk Saxophone Quartet de eerste prijs én de Podiumprijs, ter beschikking gesteld door Concertgebouw De Vereeniging. Het kwartet kreeg als prijs drie masterclasses en de mogelijkheid om een lunchconcert te verzorgen in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Het Dokwerk Saxophone Quartet speelt voor saxofoonkwartet geschreven muziek, variërend van het prille begin van het genre in Frankrijk gedurende het begin van de 20ste eeuw tot de meeste recente ontwikkelingen in het Nederlandse muzieklandschap. Het kwartet bestaat uit: Lisa Schreiber (sopraan), Jen-Hong Wu (alt), Ileana Termini (tenor) en Pedro Silva (Bariton). Ze studeren alle vier aan de bacheloropleiding Saxofoon Klassiek bij Arno Bornkamp.

Kamermuziek Concours Gelre is een landelijk concours dat muzikaal talent stimuleert en klassieke ensembles onder de aandacht brengt. De jury voor editie 2022 bestond uit: Bart van de Roer (Pianist), Alena Walentin (Fluitist), Maria Milstein (Violist), Kenne Peters (Namens De Vereeniging).

 

Delen