MAAT Saxophone Quartet winnaar Dutch Classical Talent Award 2022

Gepubliceerd op

MAAT Saxophone Quartet is op 12 juni jl. de winnaar geworden van de Dutch Classical Talent Award 2022. Het kwartet wint daarmee een bedrag van € 10.000,-. De vakjury was lovend over het ensemble: ‘Het kwartet kiest voor een authentieke, verrassende presentatie met een grensverleggende programmakeuze. Muzikaal laten ze perfect samenspel horen, maar ze zijn toch ook als individuen herkenbaar.’
MAAT Saxophone Quartet bestaat uit Daniel Ferreira, sopraansaxofoon; Catarina Gomes, altsaxofoon; Pedro Silva, tenorsaxofoon, en Mafalda Oliveira, baritonsaxofoon, allevier studenten uit de succesvolle saxofoonklas van Arno Bornkamp en Willem van Merwijk.

In de finale stonden ook klarinettist Jelmer de Moed en violiste Hawijch Elders, beiden (oud-)student van het CvA. 

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jonge musici die studeren of afgestudeerd zijn aan een van de Nederlandse conservatoria. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. De vier gekozen finalisten doorlopen vervolgens het DCT Tour & Award-traject: een coachingsprogramma waarin alle ruimte is voor persoonlijke en muzikale ontwikkeling, een tour langs twaalf Nederlandse concertzalen en als afsluiting een finale waarin de finalisten strijden om de DCT Award en de Publieksprijs.

Delen