Ella van Poucke aangesteld als hoofdvakdocent cello

Foto Juan Carlos Villarroel

Gepubliceerd op

Met trots maakt het Conservatorium van Amsterdam bekend dat Ella van Poucke per 1 september als hoofdvakdocent toetreedt tot de vakgroep cello. Ella van Poucke is een jonge musicus met een indrukwekkende carrière op de internationale concertpodia en we zijn zeer verheugd dat ze haar talent, kennis en ervaring komt inzetten voor het opleiden van de nieuwste generatie cellisten.

Sinds haar debuut in het Concertgebouw op op tienjarige leeftijd heeft Ella concerten gegeven in toonaangevende concertzalen in binnen- en buitenland. Als solist trad ze op met vele grote orkesten in Europa en gaf ze op de Cello Biënnale de première van het voor haar geschreven celloconcert van de Finse componist Uljas Pulkkis. Ook als kamermusicus heeft ze een rijke staat van dienst. Tevens geeft ze veelvuldig recitals, onder andere met haar broer pianist Nicolas van Poucke.

Meer over Ella van Poucke

Delen