Nederlandse Muziekprijs voor Thomas Beijer

Gepubliceerd op

Pianist Thomas Beijer heeft de Nederlandse Muziekprijs gewonnen. De jurycommissie roemt niet alleen Beijers veelzijdigheid, maar ook zijn toewijding en grote inlevingsvermogen. ‘Als luisteraar hoor je een begaafde en virtuoze pianist, maar Beijer verstaat daarnaast ook de kunst om de gedachtewereld van een componist, een zielsverwant, tot leven te wekken,’ aldus het juryrapport. ‘Hij speelt het werk, maar laat ook het verhaal daarachter horen.’

Thomas Beijer krijgt de prijs op 17 februari uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media in De Oosterpoort in Groningen. Hij speelt dan met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Eivind Gullberg Jensen Ravels Pianoconcert in G.

Thomas Beijer studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2011 zijn diploma met de hoogste onderscheiding behaalde. 

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan jonge getalenteerde musici. Eerdere winnaars waren onder andere trombonist Sebastian Kemner, blokfluitist Lucie Horsch, slagwerker Dominique Vleeshouwers, harpisten Remy van Kesteren en Lavinia Meijer, violist Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar, allen alumni van het CvA.

Delen