Gitariste Ella Zirina wint Virtual Jazz Club-competitie

Gepubliceerd op

Ella Zirina heeft de zesde editie van de Virtual Jazz Club-competitie gewonnen in de categorie ‘Under 25’. Virtual jazz Club is een wereldwijde online competitie voor jong jazztalent. Ze won met haar performance van I Love You Porgy, waarin ze werd begeleid door David Macchione, contrabas, en Elio Pascal Nogue, drums.

Een greep uit het jurycommentaar: ‘Een sublieme performance van deze Gershwin-standard. Zirina is een gitaarvirtuoos met haar eigen stijl. Haar Gibson lijkt een verlengstuk van haar persoonlijkheid. Een les in hoe je een improvisatie ontwikkelt.’ En: ‘[…] al die rijke binnenstemmen die Ella Zirina zo mooi naar voren brengt. Een volle, rijke, goed gecentreerde gitaarsound, een heel coole Gibson, maar bovenal een verbluffende muzikaliteit en een werkelijke connectie met de song.’

Ella studeert jazzgitaar in het eerste jaar van de masteropleiding. David Macchione zit in het vierde jaar van de bacheloropleiding contrabas jazz en Eloi Pascal Nogue is alumnus drums jazz. 

Meer informatie

Delen