Conservatorium van Amsterdam lanceert twee nieuwe programma’s

Gepubliceerd op

Met ingang van september 2022 lanceert het Conservatorium van Amsterdam twee nieuwe programma's: AEMA Hybrid en de Young Pop Academy. Inschrijven voor beide programma's is al mogelijk via de website. 

AEMA hybrid 
De Amsterdam Electronic Music Academy is een toonaangevende opleiding voor elektronische muzikanten en dj’s aan het Conservatorium van Amsterdam. Studenten volgen vakken op het gebied van muziektechnologie, compositie, muziektheorie, cultuur en geschiedenis. Het zwaartepunt in het programma ligt bij productie.  

De AEMA biedt met ingang van september 2022 de mogelijkheid het studie-programma grotendeels online te volgen, onder de naam AEMA Hybrid. Studenten studeren in hun eigen tempo vanuit een plek naar keuze via online videolessen. Ze werken samen met studenten en docenten en krijgen persoonlijke feedback. Daarnaast zijn er enkele verplichte lesweken op locatie in Amsterdam per jaar, waar de studenten deelnemen aan projecten, specifieke studieopdrachten, examens en rechtstreeks feedback krijgen. Een succesvolle afronding van de opleiding leidt ook tot hetzelfde Associate Degree-diploma. 

Meer informatie over AEMA Hybrid kun je vinden op: www.consam.nl/aemahybrid   

Young Pop Academy 
De Young Pop Academy (YPA) is de nieuwe opleiding voor jong toptalent in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar van het Conservatorium van Amsterdam. Op de YPA leren kandidaten hun instrument op hoog niveau beheersen en om zich te ontwikkelen als performer en songwriter met een eigen stijl, sound en visie. Ook voor producers is er een uitdagend lesprogramma.  

Leerlingen krijgen les in het hoofdgebouw van het Conservatorium van Amsterdam, met alle faciliteiten die nodig zijn voor de lessen en de optredens. De lessen zelf vinden plaats op zaterdag, zodat leerlingen naast YPA  ook hun middelbare school kunnen volgen. 

Meer informatie over de Young Pop Academy kun je vinden op: www.consam.nl/ypa   

Meer informatie tijdens open dag 
Wil je meer weten over de programma’s? Dan kun je tijdens de online open dag Pop/AEMA, op 29 januari 2022, aanschuiven bij één van de informatierondes van zowel AEMA Hybrid als de Young Pop Academy. Aanmelden voor de open dag kan via www.consam.nl/openday   

 

Delen