Borys Fedorov docent aan de Sweelinck Academie

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam pianist Borys Fedorov als docent aan de Sweelinck Academie, de klassieke jong-talentopleiding aan het CvA. We zijn zeer verheugd dat Borys met zijn grote kennis en ervaring als concertpianist en pianopedagoog op het gebied van jong talent het docententeam van de Sweelinck Academie komt versterken.

De Oekraïense pianist Borys Fedorov is al meer dan drie decennia als docent verbonden aan het Staatsconservatorium van Kiev en aan de speciale Lysenko-muziekschool voor jong talent in Kiev. Veel van zijn studenten maken internationaal carrière.

Als solist heeft Borys Fedorov opgetreden met vele orkesten. Ook gaf hij onlangs een concert als duo met zijn dochter Anna Fedorova in het Concertgebouw Amsterdam en maakte hij een toernee door China, waar hij masterclasses en recitals gaf. Zijn repertoire omvat werken van componisten uit vele verschillende stijlperioden; hij heeft onder meer opnamen gemaakt van werken van Scarlatti, Haydn, Debussy, Ravel, Albeniz, Rachmaninov en Messiaen, en van Oekraïense componisten als Mykola Lysenko, Pjotr Schurovsky en Valentin Silvestrov. In 2020 werd hem door de president van Oekraïne de titel Honorair Artiest van Oekraïne toegekend.

Meer over Borys Fedorov
Meer over de Sweelinck Academie

Delen