Arnold Marinissen gepromoveerd aan Bournemouth University

Gepubliceerd op

Afgelopen december is docent Arnold Marinissen gepromoveerd aan Bournemouth University (VK). Zijn PHD-onderzoek, dat in september 2017 van start ging, werd ondersteund door een AHK-promotievoucher en vond plaats onder supervisie van Stephen Deutsch en Ambrose Seddon. 

Arnold Marinissen onderzocht de Digital Audio Workstation (DAW) als human computer interface in de compositie van concertmuziek, bedoeld voor live performance. In zijn thesis wordt de impact van de DAW behandeld tegen de achtergrond de geschiedenis van muziektechnologie, verschillende componistenpraktijken, aspecten van device interaction en liveness. In de context van zijn onderzoek creëerde Marinissen vijf nieuwe werken. Voor elk daarvan ontwikkelde hij een concept waarin specifieke aspecten van de DAW centraal staan. De vijf resulterende werken, Variances, Rapprochement, Transits, Shutterspeed en Fossils I-VII, werden uitgevoerd en uitgebracht op cd en via digitale media. 

Meer over het onderzoeksproject van Arnold Marinissen

Delen