Sedna Heitzman winnaar zevende Nationaal Altvioolconcours

Gepubliceerd op

Sedna Heitzman (2000) is op 27 november 2021 winnaar geworden van het zevende Nationaal Altvioolconcours. In de finale speelde zij Der Schwanendreher van Paul Hindemith, begeleid door het CvA Blazersensemble o.l.v. Bas Pollard. De tweede prijs ging naar Anuschka Cidlinsky (1996) en de derde prijs naar Giulia Wechsler (1995). Als onderdeel van de eerste prijs geeft Sedna Heitzman op 2 december a.s. om 12.30 uur een lunchconcert in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Het Nationaal Altvioolconcours
De jury van deze editie van het Nationaal Altvioolconcours bestond uit Aart-Jan van de Pol, di-recteur van het Nederlandse Vioolconcours; Garth Knox, altviolist van het Arditti Quartet; Louise Lansdown, hoofd strijkinstrumenten aan het Royal Conservatoire Birmingham; Lilli Maijala, docent altviool aan de Sibelius Academie Helsinki, en Armen Nazarian, aanvoerder altviool van de Phil-harmonie Zuidnederland en in 2015 winnaar van het Nationaal Altvioolconcours. 

Het Nationaal Altvioolconcours staat open voor altviolisten tot 27 jaar met de Nederlandse nation-aliteit of woonachtig in Nederland en is onderdeel van het Altvioolfestival Amsterdam dat van 20 t/m 27 november 2021 plaatsvond in het Conservatorium van Amsterdam en Splendor. Eerdere win-naars waren Dagmar Korbar (2019), Takehiro Konoe (2017), Armen Nazarian (2015), Marc Sabbah (2013), Anna-Magdalena Den Herder & Hannah Strijbos (2011) en Saeko Oguma (2009).

Over de winnaar
Sedna Heitzman (2000) studeert viool bij Ilona Sie Dhian Ho en altviool bij Liesbeth Steffens aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze heeft deelgenomen aan masterclasses en muziekfesti-vals als de Meisterkurs Kloster Schöntal in Duitsland, Crans Montana Classics in Zwitserland, het Orlando Festival en de Zeister Muziekdagen. Op het Nederlands Vioolconcours won ze in de ca-tegorie Davina van Wely de prijs voor de beste uitvoering van de opdrachtcompositie.

Sedna is altviolist in het Viride Kwartet, dat in 2018 de tweede prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours won en in 2019 een stipendium van het Kersjes Fonds ontving. Met dit kwartet heeft ze onder meer een paar maal opgetreden in het tv-programma Podium Witteman en live op NPO Radio 4. Ook speelde het kwartet met gerenommeerde musici als Daniel Rowland, Dana Zemtsov en Anna Fedorova.

Meer informatie
www.conservatoriumvanamsterdam.nl/altvioolconcours/ 
 

Delen