Soheil Shayesteh winnaar Tera de Marez Oyens-prijs

Gepubliceerd op

Alumnus Soheil Shayesteh heeft op 10 september jl. de Tera de Marez Oyens-prijs 2021 gewonnen met zijn compositie Žhâ. Daarmee ontvangt hij een bedrag van € 2000,- en een opdracht voor een compositie die tijdens de Gaudeamusweek van 2022 wordt uitgevoerd door een professioneel ensemble. Hij voerde het werk, voor kamancheh, live elektronica met live video, uit tijdens een lunchconcert in het kader van de Gaudeamus Muziekweek in TivoliVredenburg in Utrecht.

Soheil is afgestudeerd aan de master Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam. In zijn werk slaat hij een brug tussen hedendaagse klassieke muziek, Perzische traditionele muziek, experimentele en interactieve elektronica, beeldende kunsten en improvisatie.

Beluister Žhâ hier

De Tera de Marez Oyens-prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en is bedoeld om recent in Nederland afgestudeerde componisten te stimuleren en de stap tussen studie en beroepspraktijk te overbruggen. 

Delen