Joachim Junghanss aangesteld als adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is verheugd bekend te kunnen maken dat Joachim Junghanss per 1 september wordt aangesteld als adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop. Hij volgt hiermee Edo Righini op.

Joachim Junghanss is momenteel artistiek directeur van het Conservatorium Maastricht. Als onderdeel van zijn carrière als musicus en docent was hij onder meer werkzaam als docent bij de Manhattan School of Music in New York, als Chief Academic Officer bij True School of Music in Mumbai, India, maar ook als managementconsultant bij Boston Consulting Group.  

Janneke van der Wijk: ‘Met Joachim Junghanss krijgen we een adjunct-directeur in huis die zowel zeer ervaren is als speler in het internationale jazzveld, als ook een zeer ervaren manager met een groot hart voor onderwijs, die in binnen- en buitenland het muziekvakonderwijs naar een hoger plan heeft getild. Met zijn kwaliteiten als musicus, docent en manager en zijn innovatieve ideeën is hij een aanwinst voor onze school. We kijken er zeer naar uit met hem te gaan samenwerken!’

Als Fulbright-grantee studeerde Joachim jazzpiano en compositie op master- en doctoraal niveau aan de Manhattan School of Music (MSM) in New York, waaraan hij later als docent verbonden was. Hij is onder meer ook alumnus van de Hochschule für Musik in Leipzig, waar hij jazzpiano studeerde als Meisterschüler van Richie Beirach. Aan de Hochschule für Musik und Theater München studeerde hij zowel jazz- als klassiek piano en instrumentale pedagogiek.

Delen