Ben Fitzpatrick Quintet winnaar Grachtenfestival Jazz Competition

Foto: Lianne Creemers

Gepubliceerd op

Het Ben Fitzpatrick Quintet heeft de eerste editie van de Grachtenfestival Jazz Competition gewonnen. De vakjury, bestaande uit Frank van Berkel, Vincent Henar, Benjamin Herman, Denise Jannah en Bert Vuijsje, was zeer onder de indruk van de band en kende hen de Vakjuryprijs toe. Juryvoorzitter Frank van Berkel: ‘The music was felt in the heart. The bandleader was leading the band personally and musically. It was grooving, driving, forcing.’ 
Daarmee heeft het kwintet een plek op het festival veroverd, en wel op 22 augustus om 14.00 en 16.00 uur in de Hermitage in Amsterdam.   

Daarnaast won het Ben Fitzpatrick Quintet ook de Denise Jannah Award: een concert samen met Denise Jannah op woensdag 18 augustus om 20.00 uur in de Duif in Amsterdam.

De leden van het Ben Fitzpatrick Quintet zijn Ben Fitzpatrick, saxofoon; Álvaro Artime Jiménez, trompet, Massimo Imperatore, gitaar; Matteo Mazzù, basgitaar, en Nitin Parrée, drums. Ben, Matteo en Nitin studeren in de masteropleiding, Álvaro in de bacheloropleiding en Massimo is alumnus van het CvA.

Dit jaar organiseerde het Grachtenfestival voor het eerst een jazzconcours, in navolging van het Grachtenfestival Conservatorium Concours voor klassieke musici. De winnaars krijgen een podium tijdens het festival. 

Delen