Aviv Noam Quartet winnaar Dutch Jazz Competition 2020

Winnaars Aviv Noam en Tijs Klaassen. Foto: Arjen Stada

Gepubliceerd op

Het Aviv Noam Quartet heeft op 13 juni jl. in het Bimhuis de Dutch Jazz Competition 2020 gewonnen. De vervangende 'publieksprijs' van het Sena Performers Muziekproductiefonds ging naar het Tijs Klaassen Quintet. Beide ensembles bestaan uit alumni van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

‘Het Aviv Noam Quartet belichaamt een gezamenlijke creativiteit. De musici schrijven en spelen zij aan zij een energiek en sprankelend repertoire,’ aldus voorzitter van de vakjury Marius Beets. ‘Op het podium staan zij ver boven hun eigen noten en wordt er samen echt muziek gemaakt. Een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen.’

Het Tijs Klaassen Quintet won de Sena Performers Muziekproductiefonds Prijs. ‘De dynamiek spat ervan af,’ luidt het juryrappport. ‘Bijzonder hoe Frans impressionisme wordt geïntroduceerd in traditionele jazz.’

De Dutch Jazz Competition (DJC) is in 1999 ontstaan als landelijk jazzconcours voor jonge toptalenten. De DJC biedt deze talentvolle musici de mogelijkheid zich te presenteren aan een groter (ook internationaal) publiek door middel van een carrière-bevorderend en stimulerend prijzenpakket.
De Dutch Jazz Competition is een initiatief van o.a. het North Sea Jazz Festival, de Ntb, Conamus en de NTR. De Dutch Jazz Competition wordt mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Sena Performers, de ondersteuning van Het Hendrik Muller Fonds en de Kunstenbond/Ntb.

www.dutchjazzcompetition.nl

Delen