Pianist Aaron Parks Artist in Residence aan CvA

Foto: Antonio Porcar Cano

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt de jazzafdeling pianist Aaron Parks als Artist in Residence. Zijn gastdocentschap start in maart 2021tijdens de (online) jazz-projectweek.

Op 25-jarige leeftijd bracht Aaron Parks zijn debuutalbum Invisible Cinema uit bij het Blue Note-label, dat door de BBC werd uitgeroepen tot ‘een van de grote albums van 2008’. JazzTimes roemde hem als ‘een nieuwe visionair’. De San Jose Mercury News riep zijn album Alive in Japan uit tot ‘2013 Top Jazz Album of the year.’ 

Aaron Parks heeft twee albums uitgebracht bij ECM; een solo-opname en een trio-album met Billy Hart and Ben Street. Hij heeft opgetreden en opnamen gemaakt met artiesten als Kurt Rosenwinkel, Dhafer Youssef, Terri Lyne Carrington, Ambrose Akinmusire, Gretchen Parlato, Kendrick Scott en Marcus Miller. Hij is ook mede-oprichter van James Farm, met Joshua Redman, Matt Penman en Eric Harland. Het album van zijn meest recente project, Aaron Parks Little Big in 2018 werd door PopMatters omschreven als: ‘wat jazz in de nieuwe eeuw kan zijn’, en ook de opvolger, Little Big II: Dreams of a Mechanical Man, in 2020 werd lovend ontvangen. Ook werd hij als een van zes componisten uitverkoren om deel te nemen aan het prestigieuze Film Music and Sound Design Lab 2020 van het Sundance Institute. 

Delen