Alumnus Gerard Spronk wint Kersjesprijs 2020

Foto: Sarah Wijzenbeek

Gepubliceerd op

Violist Gerard Spronk heeft met zijn ensemble Delta Piano Trio de Kersjesprijs 2020 gewonnen. De prijs à € 50,000,- werd hen toegekend vanwege ‘de warme, weelderige klank, de perfecte balans en het meeslepende spel.’ Ook meldt het rapport dat de jury onder de indruk was van de mooie carrière die het trio op jonge leeftijd al heeft weten te realiseren. ‘We willen hier graag substantieel aan bijdragen met het oog op een succesvolle toekomst.’
Gerard Spronk studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. In 2013 behaalde hij zijn bachelordiploma. De andere leden van het trio zijn cellist Irene Enzlin en pianist Vera Kooper.

Oud-Sweelinck Academie-leerling Charlotte Spruit ontving de Kersjes Vioolbeurs van € 15.000,-. Verder kregen vier strijkkwartetten een Kersjes-stipendium van elk € 10.000,-: het Dostojevski Kwartet, bestaande uit (oud)-CvA-studenten Charlotte Basalo Vázquez, Julia Kleinsmann, Francesca Wiersma en Emma Kroon; het ADAM Quartet, met (oud)-CvA-studenten Margot Kolodziej, Hannelore De Vuyst, Liselot Blomaard en Renée Timmer; het Helikon Kwartet, met (oud)-CvA-studenten Stella Zake, Lotus de Vries en Renate Apperloo, en het Belinfante Kwartet, met CvA-alumna Fiona Robertson.

Delen