Laureaten Dutch Classical Talent 2021-2022 bekend

Gepubliceerd op

Maar liefst drie van de vier finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award 2021-2022 zijn studenten of alumni van het Conservatorium van Amsterdam. Klarinettist Jelmer de Moed, violiste Hawijch Elders en het Maat Saxophone Quartet (foto) zijn uitgekozen om de komende tijd met coaches aan het programma te werken waarmee ze in het seizoen 2021-2022 langs twaalf concertzalen in Nederland toeren.

Uit de juryrapporten:

Jelmer de Moed
‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’

Hawijch Elders
‘Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.’

Maat Saxophone Quartet (Daniel Ferreira, Catarina Gomes, Pedro Silva, Mafalda Oliveira) 
‘Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.’

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jong klassiek talent uit Nederland dat studeert of afgestudeerd is aan een van de Nederlandse conservatoria. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. De vier gekozen finalisten doorlopen vervolgens het DCT Tour & Award-traject: een coachingsprogramma waarin alle ruimte is voor persoonlijke en muzikale ontwikkeling, een tour langs twaalf Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale waarin de vier finalisten strijden om de DCT Award en de Publieksprijs.

Delen